RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Tirdzniecības parkā ALFA tiks iedarbināts unikāls domino principa mehānisms

Tirdzniecības parkā ALFA tiks iedarbināts unikāls domino principa mehānisms
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 18.09.2013. 12:20

Sestdien, 21. septembrī, plkst. 15:00 ikviens interesents tiek aicināts uz tirdzniecības parku Alfa, lai klātienē vērotu, kā pirmo reizi Latvijā tiek iedarbināta unikāla domino principa konstrukcija, ar kuras palīdzību tiks veikta Zelta Zivtiņas Lielās vasaras loterijas fināla izloze. Tādējādi tirdzniecības parka apmeklētājiem būs iespēja vērot Latvijā pirmo šāda mēroga domino principa mehānismu, kas būs izvietots divos stāvos un apvienos vairāk nekā 8 atsevišķus posmus.

 

Trīs nedēļu laikā, jaunie, entuziastiskie Latvijas inženieri, veido Latvijā pirmo domino principa konstrukciju, kas kalpos kā izlozes mehānisms Zelta Zivtiņas Lielās vasaras loterijas noslēguma izlozei. Neatkārtojama tehnikas, elektronikas, fizikas un radošā prāta kombinācijas rezultātā, tiks radīts mehānisms divos stāvos, kurš vienu darbību novedīs pie nākamās, radot aizraujošu ķēdes reakciju. Pašlaik norit aktīvs darbs pie 8 unikālu posmu izstrādes, caur kuriem pārvietosies īpaša bumbiņa, noteiktā secībā aktivizējot katru no tiem – dodot startu lidmašīnas modelim, aktivizējot robotus vai pat radot improvizētas skaņas kompozīcijas ar ksilofonu.

„Šobrīd aktīvi strādājam pie konstrukcijas izveides, kur katrs posms ir mūsu pašu plānots un realizēts. Par to kā konstrukcija izskatīsies finālā, pagaidām būtu pāragri prognozēt - tāpēc jau domino principa konstrukcija ir tik īpaša, ka darba procesā daudz kas var mainīties. Lai izveidotu un atdzīvinātu šo konstrukciju, tiek izmantotas gan robotikas zināšanas, gan fizikas un elektronikas iemaņas, kas katru posmu padara neatkārtojamu. Ne velti domino princips ir tik aizraujošs - viena darbība iedarbina nākamo un tādējādi iekārta ir kā dzīvs organisms,” stāsta galvenais Zelta Zivtiņas loterijas mehānisma konstruktors Edgars Skruodis.

Tāpat pasākumā ikvienam būs iespēja satikt Zelta Zivtiņas seriāla varoņus, kuri uzraudzīs un vadīs izlozes procesu. 21. septembrī. Zelta Zivtiņas vasaras loterijas noslēguma izlozē piedalīsies visi tie dalībnieki, kuri loterijai reģistrējušies no 1. jūnija līdz 16. septembrim.

Zelta Zivtiņas vasaras loterijas lielās balvas ieguvējs pats varēs izvēlēties savu balvu starp Zero Gravity bezsvara stāvokļa lidojumu, 5000 latu dāvanu karti no Galactico tīkla veikaliem vai automašīnu Opel Mokka.

Par Zelta Zivtiņas vasaras loteriju:
Zelta Zivtiņa saviemklientiemorganizē vienu no vērienīgākajām šīs vasaras loterijām, kas piedāvā laimēt vairāk nekā 700 dažādas balvas. ZZloterijā varēja piedalīties visi Zelta Zivtiņas klienti, kuri reģistrējās dalībai loterijā. Zelta Zivtiņas vasaras loterija notika trīs starpizlozēs, kur katrā no tām tika izlozēti 110 uzvarētāji, kuri paši varēja izvēlēties starp divām balvu iespējām.

ZZ loterijas atļaujas nr. 3298, plašāka informācija par loteriju pieejama Zelta Zivtiņas mājaslapā www.zeltazivtina.lv.