RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Latvijā startē starptautisks biljarda turnīrs „Klondaikas kauss” ar balvu fondu – 2000 eiro

Latvijā startē starptautisks biljarda turnīrs „Klondaikas kauss”  ar balvu fondu – 2000 eiro
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 13.01.2015. 11:34

Līdz šā gada 6. jūnijam visā Latvijā norisināsies starptautiskais biljarda turnīrs “Klondaikas kauss”, ko rīko izklaides un atpūtas vietu tīkls “Klondaika” sadarbībā ar spēļu tirgotavu “Games 4 You”. Turnīrs notiks 12 Latvijas pilsētās ar kopējo balvu fondu 2 000 eiro!

 

„Klondaikas kauss’’ tiks izspēlēts 3 posmos – 1. posms norisinās no 1. janvāra līdz 24. maijam izklaides un atpūtas vietās “Klondaika” Rīgā, Valmierā, Alūksnē, Jūrmalā Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Salaspilī, Dobelē un Talsos. Katrā atlases turnīrā tiks noskaidroti trīs labākie biljarda spēlētāji no katras struktūrvienības jeb turnīra norises vietas, kuri kvalificēsies reģionu pusfinālam – šī atlases kārta notiks no 24. maija līdz 31. jūnijam. Savukārt finālam, kas notiks Rīgā, 6. jūnijā, kvalificēsies 3 labākie spēlētāji, vērtējot pusfināla rezultātus.

 

“Mūsu galvenais mērķis ir popularizēt biljardu Latvijā. Šis turnīrs būs kā pirmais aizmetnis jaunām vēsmām, jo pārskatāmā nākotnē ceram izveidot biljarda līgu, kur sacensības notiktu gada garumā visās Latvijas pilsētās. Rīgā jau vairākkārt notikušas augstas raudzes starptautiski turnīri, ko apmeklēja labākie pasaules spēlētāji, turklāt sabiedrības interese bija liela. Tas liecina, ka biljards Latvijā arī šobrīd ir aktuāls,” stāsta spēļu tirgotavas “Games 4 You” direktors un galvenais turnīra patrons Kristaps Pilsētnieks.

 

Sacensības norisināsies pēc “8Ball” pūla disciplīnas noteikumiem, ievērojot EPBF (European Pocket Billiard Federation) noteikumus. Pieteikties turnīram var ikviens interesents, kurš ir sasniedzis 18 gadu vecumu, iepriekš nosūtot savu kontaktinformāciju katrai no struktūrvienībām, vai uz vietas katrā no struktūrvienībām 15 minūtes pirms turnīra konkrētā posma sākuma, aizpildot pieteikuma anketu un samaksājot dalības maksu, par kuru dalībnieks saņem EKA čeku. Vairāk par sacensību noteikumiem un turnīru grafiku var izlasīt šeit - http://www.klondaika.com/front/c_zinas/full/167 .