RezervesDALAS24.lv

Sports

Ar novēlošanos sākas jaunā UEFA Čempionu līgas sezona

Ar novēlošanos sākas jaunā UEFA Čempionu līgas sezona
· 19.10.2018. 06:45

 2020./2021. gada sezonas debitanti un “nāves grupa”...    

 

Ar novēlošanos sākas jaunā UEFA Čempionu līgas sezona

 

2020. gada 20. oktobrī tika atklāta jaunā, 2020./2021. gada UEFA Čempionu līgas sezona. Globālās pandēmijas ietekmē 2019/2020. gada sezonai noslēdzoties tikai augusta vidū, jaunās sezonas spēļu grafiks ir saspringts un izaicinājumiem bagāts. 29. Čempionu līgas sezona Latvijas futbola faniem ne tikai sniegs pasaules klases futbola svētkus, bet arī iespēju vērot Latvijas tiesnešu brigādes sniegumu. Andra Treimaņa vadītā tiesnešu brigāde uzraudzīs Manchester City FC un Porto FC maču, kas norisināsies 21. oktobrī Mančestras pilsētas stadionā, un gaidāms, ka sezonas gaitā mūsu tiesnešiem tiks uzticēta vēl vairāku mācu tiesāšana. Kādi ir jaunās Čempionu līgas sezonas lielākie izaicinājumi un kādus pārsteigumus varam sagaidīt no pasaules spēcīgākajām komandām un futbola superzvaigznēm? Par to vairāk uzzināsi šajā rakstā!

 

2020./2021. gada sezonas debitanti un “nāves grupa”

 

Jaunajai 2020./2021. gada UEFA Čempionu līgas sezonai kvalificējušās 32 komandas, no kurām 26 komandas ieguvušas garantēto vietu turnīrā, savukārt 6 komandas pasaules slavenajam turnīram pievienojušās kā kvalifikācijas spēļu uzvarētājas. Šajā sezonā futbola fani tiks iepazīstināti ar diviem turnīra jaunpienācējiem - Krievijas klubu Krasnodar FC un Dānijas komandu Midtjylland FC. Krasnodar FC izcīnīja iespēju pievienoties UEFA Čempionu līgai kvalifikācijas mačos pārspējot Grieķijas klubu Saloniku PAOK, savukārt Midtjylland FC no turnīra Čehijas komandu Prāgas Slavia. Grupu turnīru izlozes rezultāti un 8 apakšgrupu dalījums futbola līdzjutēju vidū jau liek izdarīt pirmās prognozes par grupu turnīru un jaunajiem Čempionu līgas uzvarētājiem. Gaidām, ka lielāko pārsteigumu un intrigu jaunajā sezonā sagādās par “nāves grupu” dēvētā H grupa, kurā par iespēju spēlēt sezonas finālā Stambulā, sacenšas tādi klubi kā RB Leipzig, Manchester United, Paris Saint-Germain un  İstanbul Başakşehir FC.

 

Globālās pandēmijas izaicinājums un spēles aiz “slēgtām durvīm”

 

Globālā pandēmija ir ieviesusi izmaiņas arī UEFA Čempionu līgas turnīra spēļu izspēlēs. Viena no galvenajām izmaiņām, kas ievērojami maina līdzšinējo spēles pieredzi gan spēlētajiem, gan faniem, ir spēles bez skatītājiem. Sporta turnīru rīkotāji visā pasaulē ir strādājuši pie spēļu norises veida maiņas, lai rastu iespēju drošai maču turpināšanai globālās pandēmijas laikā. UEFA Čempionu līgas 29. sezona, vismaz tās iesākumā, tiks aizvadīta aiz “slēgtām durvīm” jeb bez skatītāju līdzdalības. Šāda spēļu norise nebūt neapmierina daļu sporta fanu. Taču tā sniedz iespēju turnīram šajā sezonā notikt, kā arī faniem sekot līdzi mačiem video translācijās. Arī sporta likmju totalizators ir veids, kā turpināt sekot līdzi notikumiem turnīrā. Vienlaikus turnīra norise šajā sezonā nav 100% skaidra – na zināms, kā to ietekmēs turpmākā vīrusa izplatība, sportistu saslimšanas gadījumi un varas iestāžu ieviestie ierobežojumi.

 

Vai laurus otro gadu pēc kārtas plūks Minhenes "Bayern"?

 

UEFA Čempionu līga pulcē spēcīgākos Eiropas futbola klubus un spožākās pasaules futbola zvaigznes, liekot faniem veikt minējumus, kurš futbola superklubs izrādīsies pārāks šogad. 2019./2020. sezonā par turnīra uzvarētāju kļuva Minhenes "Bayern" ar 1:0 finālā pārspējot Parīzes "Saint-Germain". Vai arī šogad Čempionu līgas kauss aizceļos uz Vāciju? Vai tomēr izcilākie citu Top 5 līgu klubi pēc pārtraukuma spēs aizvest UEFA kausu uz savām mājām? Kā ierasti, Čempionu līgas favorītu vidū vienmēr liekami Anglijas Premjerlīgas pārstāvji Liverpool, Manchester City, Manchester United. un Chelsea, taču bukmeikeri augstu novērtē arī pašreizējo čempionu Minhenes "Bayern", kā arī Turīnas "Juventus", Parīzes "Saint-Germain" un Madrides "Real" futbolistu iespējas uzvarēt šajā sezonā.