RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Andis Vārna izcīna godalgoto ceturto vietu trešajā PK posma dienā

Andis Vārna izcīna godalgoto ceturto vietu trešajā PK posma dienā
Foto: No fotoscroll.eu.
KRUSTTEVS.COM · 01.07.2012. 14:48

Sestdien, 30. jūnijā Rīgā, sporta centrā Kleisti turpinājās Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā KAP Jumping Horse Show – CSI03*-W/CSIYH1* Rīga-2012.

 

Sacīkstēs startē sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas, Baltkrievijas, Īrijas, Somijas un Latvijas. Augstvērtīgu panākumu guva Andis Vārna ar zirgu Bazilio, izcīnot ceturto godalgoto vietu dienas galvenajā maršrutā ar 145 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu.

 

Sacensību trešās dienas pirmajā maršrutā ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvaru izcīnīja Īrijas pārstāvis Džons Hikijs ar zirgu Top of the Hill, otrajā vietā Miko Mentausta no Somijas ar Eternety D, trešais – Aleksandrs Beļekovs no Krievijas ar Laparady. Labākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Neretnieks ar Caramsin, kurš ierindojās vienpadsmitajā vietā.

 

Otrajā – ātruma maršrutā ar līdz 145 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Krievijas jātnieks Mihails Safronovs ar zirgu Balsandra, otrais bija Lietuvas sportists Bens Gutkauskis ar Sylvana, trešais – arī lietuvietis Nerijuss Sipaila ar Pronto. No Latvijas sportistiem augstāko rezultātu sasniedza Ģirts Bricis ar Chandra H – vienpadsmitā vieta.

 

Trešajā maršrutā ar līdz 145 cm augtiem šķēršļiem un pārlekšanu, kas dod ieskaites punktus pasaules konkūra jātnieku Rolex reitingā, no 29 sportiskajiem pāriem tikai pieci distanci veica bez soda punktiem. Saīsinātajā distancē nekļūdīgs nebija neviens, un vietu sadalījumu starp dalībniekiem ar saņemtajiem četriem soda punktiem noteica laiks.

 

Pirmo vietu ieguva Lukašs Vasiļevskis no Polijas ar zirgu Wavantos V/d Renvillehoeve, otro – igaunis Urmass Rāgs ar Poncorde, trešo – Gunārs Kletenbergs no Igaunijas ar Lance S, bet ceturto – Latvijas jātnieks Andis Vārna ar zirgu Bazilio. Piektajā vietā ar 12 saņemtajiem soda punktiem ierindojās igaunis Andruss Kallaste ar zirgu Ex Calibur.

 

Ceturtās vietas ieguvējs Andis Vārna:

 

– Esmu ļoti apmierināts ar Bazilio startu un izcīnīto godalgoto vietu. Nojautu, ka pārlekšanā mums nebūs īpaši augsts rezultāts, jo zirgs vēl tikai sāk lekt tik augstus un sarežģītus maršrutus. Tas ir tikai sākums, taču zirgs rādīja labu cīņassparu un vēlmi lekt. Maršruts sākotnēji izskatījās salīdzinoši vienkāršs, taču praksē izrādījās krietni grūtāks, ko apliecina fakts, ka tik maz sportistu distanci veica bez soda punktiem.

 

Sacensību direktore Kristīne Lisovska:

 

– Sacensībās šogad piedalās ļoti daudz dalībnieku, tāpēc varam būt priecīgi, ka jau trīs dienas sacīkstes aizvadītas ļoti raiti – visi dienesti strādā operatīvi un saskaņoti. Patīkami, ka ierodas arī daudz skatītāju un ceram, ka viņiem patīk mūsu sacensību atmosfēra, kā arī daudzie priekšnesumi – poniju jāšanā, iejādē, figurālajā maiņā un pajūgu braukšanā, kas sagatavoti, lai demonstrēju jāšanas sporta daudzveidību.

 

Sacensības turpināsies svētdien, maršrutu sākums pulksten 11.00, 14.00 un 17.00. Starplaikos notiks dažādu jāšanas disciplīnu paraugdemonstrējumi. Galvenais maršruts ar 160 cm augstiem šķēršļiem, kas dod punktus Pasaules kausa un prestižā Rolex reitinga ieskaitē, sāksies pulksten 17.

 

Informāciju sagatavoja LJF Preses dienests

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv