RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Vimbldonas pusfinālā grandu cīņa - Federers pret Džokoviču

Vimbldonas pusfinālā grandu cīņa - Federers pret Džokoviču
Foto: optimumtennis.net. Novāks Džokovičš.
KRUSTTEVS.COM · 04.07.2012. 18:55

Vimbldonas „Grand Slam" tenisa vienspēļu turnīrā noskaidroti pirmie pusfinālisti. Savā starpā pusfinālā cīnīsies šī brīža ATP ranga līderis serbs Novaks Džokovičs un trešā rakete šveicietis Rodžers Federers.

 

Džokovičs ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:1, 6:4 pārspēja vācieti Florianu Maijeru (ATP 29.), savukārt Federers tika galā ar krievu Mihailu Južniju (ATP 33.). Džokovičs šajā turnīrā uzvarēja pērn, kad finālā pārspēja spāni Rafaelu Nadalu. Pirms šī fināla bija zināms, ka Džkovičs pirmo reizi kļūs par ATP ranga līderi. Kopš pagājušā gada 4. jūlija Džokovičs ir bijis ATP ranga līderis.

 

Tikmēr Federers ir seškārtējs Vimbldonas Grand Slam uzvarētājs (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009). Pēdējos divos gados piedzīvoti zaudējumi ceturtdaļfinālā. Pērn šveicietis piecos setos piekāpās francūzim Žo Vilfrīdam Tsongam, kurš šogad arī ir iekļuvis ceturtdaļfinālā.

 

Līdz šim Federers un Džokovičs oficiālos mačos tikušies 26 reizes, no kurām 14 uzvaras ir šveicietim, bet 12 spēlēs panākumu guvis serbs. Abu pēdējā tikšanās bija „French Open” pusfinālā, kurā Džokovičs bija pārāks ar 6:4, 7:5, 6:3.

 

Džokovičs un Federers līdz šim nav tikušies Vimbldonas „Grand Slam” turnīra ietvaros. Ja Federeram izdosies uzvarēt visā turnīrā, tad šveicietis kļūs par ATP ranga līderi.

 

ATP rangā augšdaļā visilgāk turējies kādreizējais ASV tenisists Pīts Samprass, kurš pirmajā vietā kopumā bijis 286. nedēļas. Federers no šī rekorda atpaliek par vienu nedēļu.

 

Atlikušajos divos Vimbldonas Grand Slam turnīra ceturtdaļfinālos tiksies brits Endijs Marejs (ATP 4.) un spānis Davids Ferers (ATP 5.), kā arī francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga (ATP 6.) un vācietis Filips Kolšraibers (ATP 30.).

 

Jau ziņots, ka ATP ranga otrais numurs Rafaels Nadals zaudēja turnīra otrajā kārtā čeham Lukašam Rosolam (ATP 100.).

 

Pusfināli paredzēti piektdien, bet fināls notiks svētdien.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv